Midwinterhoornwandeling Ruurlo

27 november 2022

Op 27 november 2022 gaat hèt bijzondere wandelevenement in Ruurlo weer van start. Enthousiaste Midwinterhoornblazers vergezellen je bij schitterende wandelingen door de Ruurlose bossen. De roep van de midwinterhoorns leiden over bijzondere paden en door een afwisselend landschap. Op markante punten tref je midwinterhoornblazers aan, in de nabijheid van een gezellige en verwarmende vuurkorf. De blazers zijn altijd bereid uitleg te geven over deze speciaal in de winter gehouden traditie.

Midwinterhoornblazers blazen traditioneel op de eerste zondag van advent t/m Driekoningen op hun midwinterhoorns. Hiermee kondigen ze de geboorte van het Christuskind aan, al wordt er ook wel gezegd dat met het blazen ‘’boze geesten verdreven worden’’. Het verhaal over de traditionele achtergrond van de midwinterhoorn zal voor menigeen boeiend zijn. Onderweg kun je wat nuttigen bij de koek en zopietenten. Bij De Heikamp is te zien hoe de traditionele midwinterhoorn gemaakt wordt.

Starten kan op 27 november a.s. tussen 10.00 – 14.00 uur bij de Heikamp, Hengeloseweg 2 te Ruurlo. Er kan gekozen worden uit 3 afstanden, waarbij de looptijd per route varieert van 2 tot 5 uur. Graag contant betalen. 

Bezoek bijzondere evenementen in de Achterhoek