Geschiedenis

“Het Wapen van Ruurlo” (de eerste naam van het hotel) is gebouwd op de plek waar vroeger het Rigtershuis van Ruurlo stond. In 1873 heeft baron Willem van Heeckeren van Kell, op dat moment bewoner van Kasteel Ruurlo, architect Nicolaus Hartmann uit Sankt Moritz opdracht gegeven om een hotel te ontwerpen.
De eerste briefwisseling was in december 1873 en januari en februari 1874. Na het maken van de schetsen, bestek en tekeningen werd een prijsopgaaf gemaakt en werd in 1878 opdracht gegeven tot de bouw van het hotel.
In 1892 werd nog een verbouwing uitgevoerd kosten fl. 5.474,80

Familie Avenarius

De eerste uitbater was de heer J. van Binsbergen later opgevolgd door Karel Gustaf Avenarius.
In 1907 werd de huidige serre aangebouwd.
In de jaren voor de Tweede Wereldoorlog werd het hotel zeer druk bezocht door de vele vakantiegangers uit het gehele land en het had een zeer goede naam. Het werd al die jaren nog beheerd door de familie Avenarius.

Leegstand

In de Tweede Wereldoorlog werd het hotel bezet door de Duitsers en werd veel schade aangericht.
Na de oorlog werd het vele jaren beheerd door dhr. J. Meilink, de schoonzoon van Avenarius.

Na diverse eigenaren kwam het hotel in 1988 leeg te staan en werd het verkocht aan Bouwmaatschappij WBC in Winterswijk. Deze bouwmaatschappij heeft het hotel gerenoveerd en kwamen er nieuwe eigenaren; de huidige eigenaren.

Huidige situatie

In 2002 is er een nieuwe hotelaccommodatie aangebouwd en werd het Hampshire Hotel Avenarius – Restaurant Tapasbar en Zalen. Het is nu weer een gerenommeerd hotel en een prachtig aangezicht van het dorp Ruurlo.

AANBIEDING Lentekriebels x

Lentekriebels:

Bekijk het arrangement