Expositie Good Looking Ruurlo

13 mei 2022 - 26 juni 2022

Zestig portretkunstenaars presenteren in mei en juni hun werk op de tijdelijke expostie Good Looking in Ruurlo. Alle portretten werden na een strenge selectie genomineerd voor De Nederlandse Portretprijs. Die selectie staat garant voor een expositie van hoog niveau.

Na de succesvolle expositie ‘Mathilde – van muze tot mythe’ die 2019 in zes weken ruim 3000 bezoekers trok, besloten de organisatoren het jaar daarna het portret centraal te stellen.

De Nederlandse Portretprijs
Voor Good Looking is de samenwerking gezocht met stichting De Nederlandse Portretprijs. We kennen in Nederland een rijke traditie waar het om de portretkunst gaat. In de 17e eeuw kende de portretkunst een bloeiperiode met namen als Rembrandt en Frans Hals. De stichting wil met een aantal activiteiten laten zien dat we het niet verleerd zijn.

De 60 aan Good Looking deelnemende kunstenaars laten met 53 schilderijen en 13 beelden zien, dat de portretkunst ook vandaag nog op hoog niveau wordt beoefend.

Voor De Nederlandse Portretprijs 2021 werden 1254 schilderijen en beelden aangemeld. Een deskundige, en vooral ook kritische, jury nomineerde er slechts 50 die in aanmerking konden komen voor die prijs. Die werden geëxposeerd in Slot Zeist. Bijna al die 50  kunstwerken, aangevuld met een aantal genomineerde werken uit voorgaande jaren, zijn binnenkort in Ruurlo te bewonderen.

Tijdelijk
Good Looking in Ruurlo duurt slechts zes weken, van 13 mei tot en met 25 juni en is dagelijks (behalve op maandag) te bezoeken in Galerie De Smidse. Dat is een speciaal hiervoor ingerichte expositieruimte in het centrum van Ruurlo. Daarnaast is een aantal schilderijen te zien in de 700 jaar oude Dorpskerk.

Bezoek bijzondere evenementen in de Achterhoek